perjantai 10. toukokuuta 2013

Vauvaneuleita


Perheenlisäys toi mukavasti uutta vipinää myös käsityörintamalle. Vauvaneuleiden tekeminen on ihanaa, sillä vaatteiden koko on juuri sopiva minun taidoilleni ja hermoilleni. Sitä paitsi, jos jotain kehitystä puikkojen heiluttelussani sattuisikin tapahtumaan, lapsi kuitenkin kasvaa, ja uusia isompia vaatteita tarvitaan jatkossa varmasti. Tykkään pukea vauvalle varsinkin näitä kotitekoisia neuleita, sillä ne ovat ihanan joustavia ja pehmeitä. Ne on helppo pukea vilkkaammankin lapsen päälle.

En ole mikään superneuloja tai käsitöiden tekijä ylipäänsä, mutta melkein koko ajan minulla on jokin projekti kesken. Tarvitsen neuletöihini hyvät ohjeet, ja itse en osaa soveltaa saati laatia uusia neuleluomuksia omasta päästäni. Aikuisen kokoluokassa olevaa neulepaitaa en osaisi kuvitella saavani koskaan valmiiksi (ellei lanka olisi megapaksua ja puikkokoko vähintään 10), mutta nämä pikkuihmisen vaatteet ovat mukavan nopeasti valmistuvia ja neulekappaleetkin helposti hallittavan kokoisia ja sylissä pysyviä.

Tällä hetkellä eräs neuletakki on nappeja vaille valmis, siitä ehkä kuva myöhemmin. Tässä kuitenkin muutama kurkistus odotusaikana tekemiini neuleisiin.


Tämän slipoveri ja tossut -setin neuloin huolella ja hartaasti, ja siihen olenkin aika tyytyväinen. Palmikoissa tein jossain vaiheessa virheen, ja se alkoi ärsyttää niin paljon, että purin kierrostolkulla työtä, mikä on minulle ihan ennenkuulumatonta. Tossut ovat olleet jo talvella kovassa käytössä, mutta slipoveri on vielä hiukan iso. Ohje on Garnstudiolta, ja lankana on käytetty Bremontin ihanaa Julia-lankaa, joka on sekoitelanka alpakasta ja silkistä.



Nämä iloiset punaisenkirjavat villahousut on neulottu Dropsin Fabel-langasta, joka on sunnuntaineulojan unelma värinsä puolesta. Kirjoneulominen on minusta tosi vaikeaa, sitä paitsi siihen täytyy keskittyä liikaa (=samalla ei voi edes katsoa telkkaria). Tässä langassa on tosi pitkä värikerta, joten vaihtelevan pinnan vuoksi Fabelia on hauska neuloa. Esim. näissä pöksyissä värikerta vaihtui ensimmäisen kerran vasta kun ensimmäinen lahje oli jo valmis! Housut ovat olleet keväällä tosi toimivat vaunulenkkipökät sinä aikana, kun toppavaatteet ovat jo olleet liian kuumat. Myös tämä ohje on Garnstudiolta.


Harmaan asustesetin neuloin jo siinä vaiheessa, kun Typy oli vasta haaveissa. Alun perin aioin antaa sen sukulaispojalle lahjaksi, mutta en raaskinutkaan! Tuosta perinteisen mallisesta kypärämyssystä tuli niin suloinen. Se on tosin vieläkin liian iso, joten tulee käyttöön luultavasti ensi syksynä. Pikku lapasia taas on käytetty koko talven, ne pysyivät kädessä aivan hämmästyttävän hyvin. Settiin kuuluu myös kaulahuivi, jonka saa kätevästi kiepautettua "solmulle" vauvan kaulan ympäri niin, että se pysyy hyvin paikallaan. Setin ohje löytyi Suuresta Käsityölehdestä, ja lankana on käytetty ohutta merinovillaa (jonka nimeä en enää muista, hankittu aikoinaan Oulunkylän Lankamaailmasta).

Mielessä on jo useampi seuraava neulesuunnitelma, niistä enemmän sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti