keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Tissiterrorismin monet muodot


Nyt kun täysimetystä on melkein 5,5 kk takana, voi jo rohkeasti myöntää, että onhan tämä välillä ollut melkoista hommaa. Tässä valittuja paloja.
  • Ensimmäinen tuntuva oire raskaudesta oli tissikipu. Se kesti koko odotusajan, ts. tissit olivat putkeen kipeänä 9 kk.
  • Tissit muuttivat varsin pian raskauden aikana mystisesti ulkomuotoaan. Tissien eri osa-alueissa tapahtui kummia kokomuutoksia, lähinnä isompaan päin.
  • Jo odotusaikana ja myös sen jälkeen tissit ovat olleet kaamean kylmänarat. Villapaita oli tarpeen kesänkin kynnyksellä. Tissiparkojeni kauhuksi kovin kulutus alkoi kuitenkin vauvan synnyttyä joulukuussa.
  • Vauvan synnyttyä alkoi jatkuva lutkutus. Ihan oikeasti jat-ku-va. Ilta-ateria saattoi keppoisesti kestää tunteja. Imuote ei ollut ihan kohdillaan, ja tästäkös piina alkoi. Tissit olivat verillä ja nahka irtoili suihkussa käytyä. Tilanteen pelasti lanoliini, käsittämätön kärsivällisyys ja aika.
  • Pikku monsterin mielestä tisseihin on ollut kiva tutustua myös muilla tavoin. Esim. tissin pureskelu mini-ikenien täydellä voimalla on melko epämiellyttävää. Onneksi nyt kahden hampaan puhjettua ei (toistaiseksi) ole ollut uudestaan kiinnostusta tätä lajia kohtaan.
  • Uusin terrorismin muoto on napata kätösellä tiukka ote tissistä ruokailun aikana. Sillä tavalla, että iho jää rutulle vaavin käpälän sisään ja naskalikynnet pureutuvat äidin rintamukseen. Meillä päin siis tiikeriraitoja on mahan lisäksi myös povessa.
  • Toki on muistettava myös imetyksen tuomat sivujuonteet äidin kevätlookissa. Imetysliivien myötä naisellinen siluetti on vähemmän ryhdikäs, eikä imetyspaitojakaan voi aina kovin pukeviksi, saati trendikkäiksi kutsua.
No, ainakin tissit tuntevat nyt olevansa tärkeintä maailmassa, ne ovat pitäneet pirpanan hengissä ja tuoneet huimat 4,5 kg massaa sitten syntymän. Kaikesta hankaluudesta huolimatta äitikin on huikean onnellinen ja ylpeä imetyksen onnistumisesta. Se onkin oman juttunsa arvoinen aihe, siispä siitä lisää toisella kertaa.

Ps. Voin tunnustaa, että upea kuvituskuva on ihan omien pikku kätösteni tuotantoa. Kynä, paperi ja kännykkäkamera, avot!

6 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet jaksanut kärsivällisesti imettää vauvaasi!

    -3kk imetystä takana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat takaisin! 3 kk kohdalla voi olla jo tosi ylpeä itsestään, ja siitä sitten vaan jatkamaan imetyksen myötä- ja vastamäkiä. :)

      Poista
  2. Hienoa, että imetys sujuu hyvin, ainakin nyt :)
    Ite imetin 3kk, maitoa olisi kyllä riittänyt vaikka kuinka mutta jo raskausaikana päätin että kolmeen kuukauteen jää ja niin jäikin :)

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Ihana juttu, että pääsit imetyksessä tavoitteeseesi! :)

    VastaaPoista
  4. Törmäsin blogiisi etsiessäni tietoa Nuuksion luontokeskus haltiasta.

    Olemme mieheni kanssa miettineet lapsenhankkimista, mutta lähipiirissämme ei ole yhtään pientä lasta ja olemme muuttaneet töiden perässä kauas ystävistämme.
    Emme voi siis kokeilla vauvaperheen arkea, lisäksi blogissasi hyödyllistä tietoa siitä mitä raskaus tarkoittaa fyysisesti.
    Tämä blogi on ollut avuksi sekä kirjasarja
    Vicki Iovine - Tyttökavereiden opas (mm. odottajalle/taaperovuoteen) jota voin suositella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet löytänyt blogiini, ja vielä kivempi, että siitä on ollut sinulle jotain apua! Tervetuloa toistekin. :)

      Poista