tiistai 7. toukokuuta 2013

Lastenmusiikkiherätys


Vauvamme on nyt siinä iässä, että hän kovasti tykkää musiikista, varsinkin vanhempien sylissä yhdessä tanssahdellen. Tässä eräänä päivänä taustalla soi Pariisin kevät, ja lauleskelin vauvalle naama hymyssä Tämän kylän poikii -kipaletta. Mutta. Alkoi tuntua vähintäänkin oudolta laulaa vauvan pienelle nauravalle naamalle "hei hei mutsi, mä en oo syönyt mun lääkkeitä". Oli siis aika hankkia tähänkin perheeseen lapsen korville sopivaa musiikkia.

Kauppareissulla Prismassa mukaan lähti Paukkumaissin Popkornitorni-levy (2008) sekä Ipanapa 3 -kokoelma (2010). Ja hei mahtavaa, nämähän ovat oikeasti hyviä.

Kuten kaikki varmasti tietävät, Ipanapa-kokoelmalevyillä on eri artistien tätä tarkoitusta varten tehtyjä uusia lastenmusiikkikappaleita. Näin aikuisen korvaan tämä toimii ihan niin kuin mikä tahansa muukin kokoelmalevy; jotkut biisit ovat hyviä, jotkut vähemmän omaa makua miellyttäviä. Kokonaisuutena levy sopii ehkä vähän vanhemmille lapsille, leikki-ikäiset varmaan innostuvat Hevisauruksesta ja muista vähän meluisammista kappaleista.



Mutta tuo Paukkumaissi, sehän on aivan mahtava! Tätä en edes sanoisi lastenmusiikiksi, vaan koko perheen musiikiksi. Kappaleita, jotka sinänsä kävisivät ihan pelkästään aikuiseenkin makuun, mutta sanat ja aihepiirit ovat sellaisia, että ne sopivat myös ihan pienille. Esim. kappaleet Jopo ja Taivaan sineen, ne ovat niin mainioita, että olen kuunnellut ja fiilistellyt niitä ihan vain omaksi ilokseni. Samoin Paukkumaissin musiikki on aika pehmeää ja rauhoittavan oloista kaikesta iloisuudesta huolimatta, joten minusta se sopii hyvin myös pienille vauvoille.

On se kiva, että nykyään on tarjolla muutakin kuin lapset laulavat Georg Malmstenin lauluja -tyyppistä klassikkotavaraa. Sekin on toisinaan ihan hauskaa, mutta kyllä näitä modernimpia kappaleita silti mieluummin kuuntelee.

Ps. Joo, kuvien laatu on karmea. Räpsäisty kännykällä toisella kädellä samalla, kun toinen käsi heijaa vaunuja parvekkeen raossa. Vaunujen toisen eturenkaan täytyy mennä tietyssä kulmassa kynnyksen yli. Näin meidän tyttömme nukahtaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti