torstai 20. kesäkuuta 2013

Onni on kunnon keittiövehkeet


Vanha sauvasekoittimemme sanoi sopimuksen irti, ja oli aika ostaa uusi. Edellinen oli n. 15 vuotta vanha jostain postimyyntifirmasta tilaajalahjana saatu härveli, joka kuitenkin urheasti oli palvellut kaikki nämä vuodet. Nyt kun sauvasekoittimen käyttö on noussut vauvanruoan valmistamisen jälkeen uusiin sfääreihin, päätimme panostaa uuteen hiukan enemmän. Kukkaroa hieman kirpaisi, kun kotiin lähti Bamix-sauvasekoitin, mutta oi, miten ihanaa soseuttaminen onkaan ollut Bamixin saavuttua keittiöömme! Samoin perheemme tavoitteena on ollut luopua turhista hankinnoista ja ostaa vain kestävää, laadukasta tavaraa. Bamix on tehty Sveitsissä ja sillä on 25 vuoden takuu. Nämä vehkeet kuulemma kestävät äidiltä tyttärelle, joten ehkä Typy sitten joskus opiskelijakämpässään pyöräyttää tällä aamusmoothiensa. :)

Aiemmin käyttämäni tavissauvasekoittimet pitävät niin kauheaa mökää, ettei niitä ole viitsinyt vauvan päiväunien aikaan, tai edes kerrostalossa kovin aikaisin/myöhään käyttää. Siksi olinkin ihan hämmästynyt, kun ekan kerran surauttelin Bamixilla. Se on oikeasti tosi hiljainen.

Laitteemme mukana tuli kolme erilaista terää sekä mylly tehoterällä. Viimeksi mainittua pidin kaupassa vähän turhakkeena, jolla tuskin olisi meillä käyttöä, mutta siitä onkin tullut suorastaan suosikkini. Myllyllä voi jauhaa esim. viljaa, raakaa lihaa, pähkinöitä ja muuta vähän enemmän tehoa tarvitsevaa ja ilman kantta ympäriinsä sinkoilevaa tavaraa. Minä olen mm. jauhanut kaurahiutaleista vauvan ensipuuroon sopivaa hienoa kaurajauhetta.

Step 1. Kippaa kaurahiutaleet myllyyn.
Step 2. Kansi kiinni ja Bamix päälle.
Step 3. Parinkymmenen sekunnin huristelun jälkeen hiutaleet ovat hienontuneet.
Myllyyn mahtu parisen desiä tavaraa, ja se on ihanan pieni. Inhoan isoja klohmoja keittiölaitteita, jotka painavat paljon eivätkä mahdu mihinkään. Bamixin mylly on ihan mini, suurinpiirtein murokulhon kokoinen lisäosa. Se on myös hitsin heppo puhdistaa, koska siinä on yksinkertaisesti vain tuo kulho, kansi ja terä.

Tämän jälkeen en enää murenna esim. pähkinöitä leikkuulaudan päällä veitsellä (= pähkinöitä löytyy vielä ensi juhannuksenakin lattianraoista) tai hienonna torttupohjaan tulevia keksejä muovipussin sisällä kaulimella (= muovipussi menee rikki ja pohjan mausteena on hieman muovihitusia.. niin, ja keksinmuruja löytyy vielä ensi juhannuksenakin lattianraoista).

Ps. Kaikesta ylistyksestä huolimatta en saa provikkaa Bamixilta tästä tekstistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti